1975 nyarán láttam meg a napvilágot, s a Dunakanyarban, Szobon nőttem fel.
A szép környezet tehát adott volt, ám mégsem akkor indult nálam a természet szeretete. Sőt, még középiskolás éveimben is jellemzően kerékpározás közben suhant el mellettem a táj.

Mígnem a 2000-es évek elején, egy álmos téli hajnalon a Budai várba vettem az irányt. Az ébredező város, a pirkadat fényei, s a környező utcák nyugalmat sugárzó hangulata és látványa, olyan hatással volt rám, hogy úgy éreztem, az ilyen hangulatokat meg kell örökíteni, s átadni másoknak is. Hamarosan szert tettem életem első fényképezőgépére. Először csak fotózgattam mindenfélét, amerre csak jártam.

Majd 2008 elején fogalmazódott meg bennem, hogy áttérek a tükörreflexes gépek világába egy Nikon D50-es vázzal.
Ekkorra már a természetet - a szépsége, változatossága, nyugalma, sajátos hangulata miatt - nagyon megszerettem, de a fényképezőgép leginkább csak utazások, túrázások alkalmával került a kezembe.

Az időközben meglátogatott fotókiállítások - 2013-ra - megerősítették bennem azt az érzést, hogy az alkalomszerű hobbifotózásról nyissak a konkrét természetfotózás felé.
Az interneten találtam rá a Fotóoktatás Fotóiskolára, ahol elvégeztem a kezdő természetfotó tanfolyamot, amely szakmailag és etikailag is sokat adott, ezzel még közelebb vitt a természethez, és a fotózás iránti elkötelezettségemet is fokozta.

Ma már, mint egy igazi természetfotós, képes vagyok hajnali háromkor felkelni, hogy napkelte előtt kiérjek egy előre kinézett helyre, vagy beüljek egy leshelyre, hogy az állatok legkisebb zavarása mellett örökíthessem meg a szorgos mindennapjaikat.
S örülök, hogy ennek kapcsán kedves barátokra, társakra leltem, akikkel átélhetjük és megoszthatjuk egymással a csodálatos élményeket, úgy, hogy közben gazdagítjuk egymás látásmódját is.

Bármilyen témát szívesen fotózok, legyen az egy hajnali harmatos virág, egy ásító róka, vagy egy réten átvonuló őzrudli, de a szívemhez legközelebb a madarak és a tájképek állnak.
Bemutatkozás
NewHosting - 3000 MB ingyenes tárhely